Jag har sytt=)

När jag började scrappa för några år sedan och min kompis fick höra att man kunde sy på layouter fick jag en symaskin av henne. Så himla snällt=) Och jag har inte sytt ett stygn med den........förrän nu. Jag fick tygpapper av Petra och jag var bara tvungen att sy kände jag=) Eftersom jag inte sytt på maskin sedan grundskolan så fick jag ta hjälp av min dotter att trä den. Efter mycket trixande fick jag fram ett någolunda zick-zack-mönster som jag sydde ett par sömmar runt papper o "tyg" med. Jag har inte en aning om hur jag fick fram just de stygnen o nu har jag ställt om maskinen på någon urkonstig raksöm som jag inte vet hur jag får bort:( Prov på den ser ni på mitt kort i förra inlägget.

Hursom det var jättekul att sy och mitt allra första alster med maskinstygn på ser ut så här=)


Mitt kusinbarn som älskade vårat piano när hon var liten.


Lite tygpapper och stygn=)

 

Grattis Pappa!

Idag blir min pappa 75 härliga år=)

Det är svårt att göra kort till en man i övre medelåldern tycker jag. Sen när min syster tyckte att "standardmått" inte är roligt blev det än svårare. Till sist fick jag ihop ett kort som jag känner mig nöjd med. Det mäter 30cm på höjden och 15cm på bredden (avancerad kortvikning;) ), lite svårt att få till proportionerna var det allt.Anledningen till dålig uppdatering i bloggen är att från ena dagen till andra (nästan) bestämde vi oss för att det var dags att flytta. Så nu är ruljansen igång! Fotografering av huset är gjort och visningar inplanerade vilket innebär att mina scrapsaker åker i skytteltrafik upp och ner i flyttkartonger. Bara de viktigaste alsterna blir gjorda, som denna till Scrapgalen. Det var så passande att jag fick My Little Shoebox - Flying High med hus och grejer i mitt senaste DT-paket.

Gillar grått

Grått är så himla praktiskt och det bästa är att man kan kombinera den med nästan vilken färg som helst och det blir snyggt. Här har jag använt mig av gul/aprikos. Overlayen från Little Yellow Bicycle är så läcker med sitt upphöjda mönster (syns dåligt på fotot), jag har försökt förstärka det genom att fylla i den grå rankan på bakgrundspappret med gelpenna. 

Kollo

Idag har jag varit och lunchat med bästaste Ullis i Stinsen, himla trevligt=)

Visar en layout som jag visst haft avfotograferad och klar ett bra tag men av någon anledning glömt visa. Ett gammalt foto på mamma när hon som femåring var på kollo.Klicka för större bilder:
     

Gillar lila och grått.

Scrapgalen

Idag bjuder jag på ett par layouter gjorda till Scrapgalen. Lite olika stilar, gillar ju att variera mig och är LIVRÄDD att hamna i ett speciellt fack;)

Ni missar väl inte allt nytt som forsar in i butiken, det är faktiskt lite galet? Hela designtemat jobbar för fullt med att skapa av alla finigheter! 

Även min storasyster har varit liten=)

Och så en hyllning till sommaren.RSS 2.0